Een hoekje in mijn tuin.

Al jaren een rommelhoekje van overschotjes en restjes. Betonklinkertjes, kleiklinkers, blauwe steen, pvc buizen, zwerfkeien en oude zinken dakgoten liggen kris kras op stapeltjes op, onder en door elkaar.

Hoog tijd om dit aan te pakken.

Eerst alles weghalen natuurlijk, en de grond 2 spades diep spitten en lekker losmaken. Even zoeken in mijn tuinhout en daar vind ik nog damwandplanken in geïmpregneerd grenenhout en enkele azobébalken.

Die kunnen mooi dienen om een bak mee te timmeren. Een verhoogde groentebak maakt het onderhoud toch net iets eenvoudiger en konijntjes blijven hopelijk weg. Bij het opruimen vind ik nog een vergeten hak met een afgebroken steel, gedachteloos aan de kant gezet. En, weggestoken en vergeten onder de haag... een ganse verzameling van stenen bloempotten in alle maten.

Weggooien, daar had ik echt geen zin in.

Met een lange plank, die ik nog overhad en 2 balken, daarmee kan ik toch wel een bloempottenbank mee maken? Die bloempotten beschermen mijn jonge slaplantjes bij nachtvorst, handig toch?

Nestor ons porselein ventje, mag van de rand alles in het oog houden.

Met de palen in de grond te slaan, wat zaag- en timmerwerk was mijn groentebak snel klaar. Het invoeren met compost en tuingrond duurde iets langer. Onze lachende zon in blauwe hardsteen geeft zonneschijn bij regendagen. Nog enkele gekke sprongen zoals een driehoekje in hout op de hoek slagen waar ik even kan zitten en kijken of alles goed is. Enkele oude ijzeren L- profielen die al jaren liggen te wachten op enig nut geven direct meer 'stijl' aan mijn groentebak. Een plank van de ene naar de andere zijde kan handig zijn om even op te steunen bij het wieden of oogsten.

Zondagmorgen, Herentalse markt, op jacht naar zaai- en pootgoed. Voor Nestor vinden we een vriendinnetje.

Maar wat plant ik in die dakgoot?

groenten uit eigen tuin